torsdag den 26. august 2010

Monument Valley, Utah 26. august

Vores hotel til højre

Denne dag bød på en udflugt og ellers en lang køretur på 3½ time mod Grand Canyon. Vi vågnede op til endnu en dag med høj sol, og en behagelig temperatur på ca. 25 grader. Monument Valley som vi boede i er et rødt landskab fyldt med store klipper på flere hundrede meter som står majestætisk placeret rundt omkring i det ildrøde sand. Mange vil måske kende disse sten fra de utallige cowboyfilm, der er blevet indspillet her med hjælp fra de lokale Navajo indianere, som stadig lever her i området meget afskåret fra den "normale" hverdag.


Vi var på tur gennem det store område, i selskab med en lokal Navajo guide, som tog os rundt i over 3 timer og fortalte om hver klippes betydning og udseende. Hver klippe er navngivet efter det den ligner på lang afstand, f.eks. Totemklippen, Geronimo klippen osv. Vi sad på ladet af en ombygget pick up truck som var indrettet med sæder til 20 personer.


Der var god udsigt, men også meget støvet da det røde sand kom ind alle vegne i den åbne vogn. Vi var begge næsten rødhåret da vi kom hjem til hotellet igen :o)
Efter en hurtig sandvask og sandwich gik turen vest på mod endnu en "gammel kending" - Arizona som vi nu har besøgt 4 gange på vores tur.
Vores næste hotel lå ude ved syd ingangen til Grand Canyon, men for at nå den skulle vil ind af Øst indgangen, og det betod at vi fik en smuk køretur gennem parken med udsigt til det de dybe kløfter.
Da vi indså at vi havde vundet en time pga. tidsforskellen tillod vi os at hoppe i poolen og spa'en inden aftensmaden.