onsdag den 25. august 2010

Mesa Verde, Colorado 25. august

Gaaab hanen galede allerede kl. 6.15 da vi skulle på tur rundt i Mesa Verde kl.8.00. Dog fik vi set en meget smuk solopgang fra værelset så det varmede lidt.
Vi blev modtaget og hilst velkommen af en park ranger, som skulle guide os rundt på det historiske klippebjerg, der har huset en urbefolkning siden år 500. Man mener at der har boet mellem 3000-8000 mennesker i forskellige klaner. Turen tog os gennem 700års historie, der leder op til det vi i dag kender som indianerne i Amerika. Det var rigtig spændende at se og høre om en kultur vi ikke selv vidste, havde eksisteret, og som havde opbygget en avanceret civilisation.


Turens højdepunkt var at komme tæt på deres byer der var bygget ind i klipperne under fremspringene. Her kunne de leve i fred fra fjender og i ly fra vind og vejr. Den guidede tur tog os helt tæt på og vi fik lov til at gå rundt mellem flere af bygningerne og deres kivaer (hellige ceremonirum).
Efter en hurtig frokost gik turen mod en ny stat, Utah. På vejen tog vi en kort afstikker til et monument kaldet ”Four State Corner”, som er det eneste sted i USA hvor 4 stater mødes og hvor man kan stå i dem alle på en gang. Staterne som grænser op her er Utah, Colorado, Arizona og New Mexico.


Det tog ca. 4 timer at nå til Monument Valley, der var vores endestation for denne dag. Området er kendt for sine enkeltstående røde klipper, der typisk er blevet brugt som baggrund i mange cowboyfilm, bl.a. en del med John Wayne.

Vi bor med udsigt til Navajo (Indianer stamme) land som ejer hele området inkl. vores hotel, og ser ud på de røde klipper. Utrolig smuk udsigt!

1 kommentar:

  1. Hej med jer. Virkelig skønt på denne måde at "være med" på jeres tur. I formår virkelig at fortælle og berette særdeles levende og detaljeret om alt hvad i ser og oplever. Ros til jer - også for de rigtig gode og flotte billeder. Fortsat god tur.

    SvarSlet